^ Повратак на врх

Sajt ministarstva Sajt ministarstva

 

Sajt ministarstva 1

 

aleksinac grb

ВЕСТИ

IMG b2928ae52947f5d1f51fe25c904599a2 V 0Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић обишла јe Установу за децу и младе „Христина Маркишић“ у Алексинцу. 

Установе које ових дана обилазе представници Министарства управо су установе које је 2019. године обишла Иницијатива за права особа са менталним инвалидитетом и на основу чијих посета је настао њихов извештај. 

Представници Министарства наставиће обилазак свих установа социјалне заштите за смештај корисника у оквиру својих редовних послова и надлежности, а у циљу побољшања квалитета услуга и отклањања евентуалних неправилности.

Услуге домског смештаја у Установи за децу и младе „Христина Маркишић“ у Алексинцу користи четворо деце, а 11 њих користи услугу мале домске заједнице. 

Услови у установи су изузетно добри, храна је разноврсна, а када је у питању јеловник  поштују се жеље корисника. 

Министарка Кисић Тепавчевић се уверила да су запослени посвећени корисницима, да постоји топао и непосредан однос између корисника и запослених. 

Деца су весела и позитивна, а запослени им често организују излете и шетње. 

У оквиру објекта се пружа и услуга дневни боравак деце и младих са сметњама у развоју, где су услови, такође, изузетно добри. 

Посета Установи за децу и младе „Христина Маркишић“ у Алексинцу је друга посета Кисић Тепавчевић овој установи од када је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.